NEUROKINETIK TERAPIJA® • NeuroKinetic Therapy® (NKT) - logo

ŠTA JE NEUROKINETIK TERAPIJA®?

NeuroKinetic Therapy® (NKT) je primena teorije motorne kontrole, nauke o nervima i funkcionalne anatomije (neurobiomehanike) pomoću koje je moguće razotkriti uzroke pogrešnih obrazaca pokreta koji su memorisani u mozgu (u centru motorne kontrole).

NKT® identifikuje mišićni disbalans koristeći jedinstvene testove za određivanje koji su mišići inhibirani (koji ne rade), a koji kompenzuju za njih. Time nam omogućava primjenu specifičnih tretmana i korektivnih vježbi s ciljem reprogramiranja motornog kontrolnog centra i vraćanja odgovarajućih obrazaca pokreta. Primjenom ovog pristupa prestajemo loviti simptome, a počinjemo pronalaziti uzroke.

Uz pomoć manualnih mišićnih testova, a zatim opuštanjem mišića koji kompenzuju i aktivacijom mišića koji su neaktivni stvaramo uslove da se ponovo pokrenu mišići na pravi način. Rezultat je telo bez bola i disfunkcije.

U THE HOUSE pilates studiju primenom NKT-a podižemo kvalitet vežbanja naših članova na mnogo viši nivo. Primenom ove metode možemo da ustanovimo pogrešne obrasce pokreta, reprogramiramo u centru motorne kontrole pravilan obrazac, pa tek nakon toga vežbamo. Cilj je potpuno funkcionalno telo, bez negovanja kompenzacija (jer svaka kompenzacija na kraju vodi u bol, disfunkcionalnost i povredu).

Snaga bez funkcije nema vrednost!