O pilates spravama

Jozef Pilates:
“Nakon 10 treninga osetićete razliku, posle 20 videćete razliku, a nakon 30 treninga IMAĆETE SASVIM NOVO TELO”.

Vežbanje na pilates spravama predstavlja najcelovitiji i najefikasniji trening današnjice!|
Uz takav trening potpuno ćete preoblikovati svoje telo!

Na pilates spravama možete vežbati individualno, u paru ili u malim grupama (od tri do pet osoba) uz stalni nadzor stručnih instruktorki i instruktora. Postojeće STOTT PILATES® sprave su Reformer, Cadillac, Stability chair, Ladder barrel, Spring wall, a vežbanje na njima možete iskusiti u studiju The House.

Reformer

Oni koji vežbaju na REFORMERU reći će da je u pitanju magična sprava. REFORMER je patentiran početkom prošlog veka, a i danas je neprevaziđen i po mnogo čemu revolucionaran!  

REFORMER je glavna sprava koja se koristi u pilates vežbama. Sastoji od pokretne platforme koja klizi napred – nazad i koristi federe kao otpore.

Vežbanje na REFORMERU može se prilagoditi svakom vežbaču, bez obzira na visinu, težinu, pokretljivost i sposobnost.

Vežbe se izvode u ležećem, sedećem, klečećem ili stojećem položaju, a broj vežbi i njihovih modifikacija izuzetno je velik. REFORMER pruža beskrajne mogućnosti i trening na njemu ne može da dosadi.

Rezultat vežbanja na REFORMERU je neverovatan!

Poboljšava se snaga dubokih i zapostavljenih mišića koji drže zglobove, kosti i organe, a mišići koji se vide, postaju izduženi, gipki i tonirani. Povećava se snaga, pokretljivost i stabilnost tela.

reformer

Cadillac

Ukoliko ste u procesu rehabilitacije i mislite da vam nikada neće biti bolje, Cadillac je prava sprava za vas. Ako volite izazove, upoznajte CADILLAC. Vežbanje na njemu je zabavno i drugačije! 

CADILLAC se koristio za rehabilaticiju nepokretnih pacijenata tokom Prvog Svetskog rata. Još tada je bio efikasan, a danas, kada je poboljšan i usavršen, CADILLAC je idealan i za rehabilitiaciju i za treninge visokog nivoa; za profesionalne sportiste i sve koji vole zanimljiv i učinkovit trening.

CADILLAC je sprava koja se sastoji od opruga koje mogu biti jače ili slabije, pa je samim tim i otpor drugačiji. Cadillac je upravo zbog toga poseban. Otpori mogu izazvati vaše telo sa različitih visina i strana. Cadillac jeste izazov!

Na STOTT PILATES® Cadillacu moguće je izvesti preko 200 vežbi i njihovih modifikacija. Na njemu se rade vežbe snage i gipkosti u najrazličitijim položajima – sedećim, klečećim, stojećim, ležećim, pa čak i visećim. Trening se može prilagoditi svim fitness nivoima. Ukoliko vežbate na CADILLACU osećaćete se bolje, a izgledaćete odlično.

Cadillac

Stability chair

Naizgled jednostavna sprava koju nikako ne bi trebalo potcenjivati. Vežbe koje se izvode na STABILITY CHAIR mogu biti izuzetno naprednog nivoa!

STABILITY CHAIR je sprava idealna za one kojima je potrebno da vežbaju isključivo u sedećem ili uspravnom položaju. To ne znači da sprava angažuje samo pojedine mišiće. Na njoj je moguće uraditi trening za celo telo.

STABILITY CHAIR sastoji se od velikog sedišta, pedala i ručki (koje mogu da se skidaju). Otpor se reguliše oprugama, koje imitiraju rad naših mišića. Sprava pruža mogućnost za izvođenje velikog broja vežbi i za gornji i za donji deo tela.

Većina ljudi koja koristi tu spravu vrlo jednostavnog dizajna bude iznenađena njenim mogućnostima. Trening može biti izuzetno zahtevan i složen, a po potrebi i veoma jednostavan.

Kao i ostale pilates sprave, STABILITY CHAIR aktivira i one najdublje i obično zapostavljene mišiće u našem telu. Zato trening i na ovoj spravi garantuje i zdravstveno i estesko poboljšanje.

stabillity chair

Ladder barrel

Jačanje snage, postizanje fleksibilnosti i istezanje tela postižete ukoliko vežbanje na Ladder barrel-u postane vaša rutina.

Još jedna STOTT PILATES sprava jednostavnog izgleda sa pregršt mogućnosti. Sastoji se od velikog oblog dela koji podseća na bure i metalne osnove na kojoj se nalazi šest drvenih lestvi. Bure klizi po osnovi i na taj način se sprava podešava prema visini vežbača i dužini njegovih nogu.

Kao i na većini STOTT PILATES sprava na LADDER BARREL-u možete vežbati u različitim položajima (sedećem, ležećem, licem okrenutim ka lestvama ili od njih).

Kada je u pitanju raznovrsnost vežbi, mogućnosti su neiscrpne. Bure LADDER BARREL-a po potrebi olakšava vežbu ili je čini težom i izazovnijom. Zbog toga LADDER BARREL izlazi u susret različitim ljudima i njihovim potrebama. Rezultatima su zadovoljni svi!

leader barel

Spring wall

SPRING WALL naizgled deluje kao sprava na kojoj se izvodi svega nekoliko vežbi, ali taj “zid“ nudi mnogo više. On je zaista čudotvoran.

Na toj spravi izvode se vežbe idealne za rehabilitaciju, ali i terninzi snage namenjeni vrhunskim sportistima.

SPRING WALL je sprava postavljena na zidu. Sastoji se od pravougaone drvene ploče, opruga za ruke i noge i drvene šipke. Visina opruga može se podešavati i to pruža više mogućnosti za izvođenje vežbi.

Vežbe se rade u stojećim, klečećim i sedećim položajima.

SPRING WALL se može kombinovati sa drugom opremom, kao što je Mat, niski Reformer, lopta, Bosu, Foam Roller, Flex-Band, pa je svaki trening zanimljiv i neponovljiv.

spring wall