O Stott pilates metodu

Zašto je Stott pilates je najcenjenini pilates metod u svetu?

Stott je nastao kao rezultat dugogodišnjeg usavršavanja klasičnog pilates metoda. Spojeni su principi nauke o vežbanju i znanje o rehabilitaciji kičme i zato je taj metod postao najbezbedniji i najefikasniji. Najbolji tim fizioterapeuta, lekara sporstke medicine i fitnes profesionalaca udružili su svoje znanje, usavršavali ga više od dvadeset godina i rodio se STOTT pilates.

Stott pilates je licencirana metoda koju smeju da primenjuju samo stručni, obučeni i sertifikovani instruktori.

Kome je namenjen STOTT PILATES®?

Kratko i jasno, SVIMA!

Ženama i muškarcima koji vode računa o svom izgledu, profesionalnim sportistima, ženama u prenatal i postnatal periodu, deci, starijima, pacijentima upućenim na rehabilitaciju, osobama sa lakšim ili težim povredama.

Načini vežbanja STOTT pilatesa

Pilates, kako to mnogi misle, nisu samo vežbe disanja. Stott pilates nudi sve!
Od najjednostavnijih vežbi koje su prilagođene trudnicama do izuzetno kompleksnih i zahtevnih treninga!

Osnovni piates trening izvodi se na strunjači i podrazumeva vežbe koje se oslanjaju na težinu sopstvenog tela. Sve vežbe imaju više nivoa složenosti, pa u skladu sa tim trening može biti laganiji ili komplikovaniji. Programi se razlikuju odabirom različitih vežbi, pa je takav trening idealno prilagoditi osobama starije životne dobi, ali onima koje su zavidnoj kondiciji.

Rekviziti doprinose raznovrsnosti treninga i dodatno osnovne vežbe modifikuju i usložnjavaju. Dopunski se aktiviraju zapuštene mišićne grupe, jača se koordinacija, a trening postaje zanimljiviji. Stott je usavršio upotrebu najrazličitijih rekvizita: lopte, polulopte, valjke, jastuke, rotacione diskove, gume, obruče, težinske šipke, jednoručne tegove.

Pilates sprave Reformer, Cadillac, Stability chair and Ladder barrels, Spring wall čine Stott pilates metod potpuno drugačiji od svega što ste do sada probali. Vežbanje na tim spravama vaše telo učiniće neprepoznatljivim i vama i drugima.

Idealna je kombinacija svih mogućnosti koje je razvio STOTT PILATES® Vrhunski rezultati u tom slučaju ne izostaju!

Koji su osnovni principi STOTT pilatesa?

Pravilno, zdravo, bezbedno vežbanje kao prioritet! Nije tačno da je važno vežbati, važno je pravilno vežbati!

Svaka vežba STOTT metode zasniva se na pet principa: pravilno disanje, pozicija karlice tokom izvođenja vežbe, zatim pozicija rebara, kretanje lopatica, pozicija glave i vratnog dela kičme.

Dobro pozicioniranjem navedenih delova tela direktno se utiče na poziciju kičme, a sve zajedno omogućava pravilno vežbanje. Samim tim postižu se i vrhunski rezultati u najkraćem mogućem vremenskom periodu.

Šta dobijate STOTT pilatesom?

Izduženije, gipkije mišiće, manju telesnu masu, veću slobodu pokreta, bolje držanje, poboljšanu snagu i stabilizaciju mišića torza, snažnije i mobilnije ruke i noge. STOTT pilates prevenira povrede, poboljšava ravnotežu i cirkulaciju, smanjuje bolove u leđima i zglobovima.

Zahvaljujući STOTT pilatesu osećaćete se bolje, izgledaćete bolje i bićete zadovoljniji!